mijn verhaal

Ik werk al ruim 30 jaar als fotograaf, gespecialiseerd in het fotograferen van architectuur. Tijdens mijn studie aan "Academie voor Beeldende Kunsten St. Joost" was ik al veel bezig met architectuurfotografie.

Na mijn studie ben ik begonnen als fotograaf en ik werk voornamelijk i.o.v. architecten, aannemers, projectontwikkelaars en ook voor andere bedrijven die met architectuur te maken hebben, zoals reclamebureaus.

Bij het fotograferen wil ik laten zien hoe ik een project door mijn ogen zie, maar ik houd er wel rekening mee voor welke doelgroep ik het project fotografeer.

Bij het fotograferen is natuurlijk het standpunt maar ook het licht heel belangrijk, het soort licht en de hoek waarop het licht op het project valt. Er kan heel veel veranderen aan het beeld van een project door de lichtval in een kort tijdsverschil.

Bij de exterieurfoto's werk ik bijna altijd met zonnig weer en houd ik ook rekening met de lucht, een strak blauwe lucht of een licht of druk bewolkt lucht. Dit heeft ook veel invloed op hoe een project overkomt, of de foto de rust of juist de drukte van de lucht nodig heeft.

Na 30 jaar heb ik veel ervaring in het fotograferen van architectuur zowel nieuwbouw, renovatie als groot onderhoud. Bij renovatie en groot onderhoud maak ik vaak foto's voor, tijdens en na de werkzaamheden.

Ik fotografeer de projecten in- en exterieur en het laatste jaar ook vanuit de lucht met een drone, dit overzichtsbeeld van een project kan een mooie aanvulling zijn op de fotoserie van een project.